En av favorittrettene mine hjemmefra var høne. Nå er det lenge siden sist jeg lagde/spiste slik mat, for høns selges jo ikke i butikkene mer. Men det er å få på Nordby, og da vi var der ¨på vår kvartalsvise tur nylig, kjøpte vi et par.
Maten er enkel å lage.
Høner krever lang koketid, så den delen av prosessen kan gjerne gjøres dagen i forveien.
Forretten er naturligvis suppe, som lages som enhver annen fersk suppe.
Når høna er kokt, tas skinnet av. Kjøttet tas av skroget og brunes i stekepanna.
Sausen lages som vanlig brun saus, men væsken er en 50 - 50 blanding av melk og kraft. En dash rømme, en skalk brunost, paprikapulver og salt gjør sausen perfekt.
Serveres gjerne med ris, men poteter går også bra. En god grønnsakblanding hører også til.
PRØV!
1 kommentar:
Dette höres veldig godt ut. Det skal jeg pröve...
Legg inn en kommentar